De titel van deze blog zegt alles al. Er is bijna een jaar verstreken sinds mijn laatste blog. Dit was geen bewuste keuze, maar er is nogal wat gebeurd in het afgelopen jaar en daardoor stond mijn hoofd er niet heel erg naar. Inmiddels zit ik gelukkig weer in wat rustiger vaarwater en durf ik ook weer vooruit te kijken, maar het heeft wel wat maandjes gekost. Ik wil er niet uitgebreid op in gaan, maar zal wel wat dingen met jullie delen die er in de afgelopen maanden gebeurd zijn en ik hoop vanaf nu de draad weer langzaam te gaan oppakken. Hierbij dus meerdere geluksmomentjes van het jaar 2019.

Eind 2018 belandde ik in het ziekenhuis. Het heeft bijna 8 maanden geduurd eer er duidelijkheid kwam wat de oorzaak was. In de periode januari-juni was ik nagenoeg elke week wel in het ziekenhuis (en soms zelfs meerdere keren per week) voor onderzoeken en behandelingen. Ik vond het een zware periode, maar ben wel gewoon aan het werk gebleven. Dat ritme was juist fijn. Wel was ik het vertrouwen in mijn lichaam volledig kwijt geraakt en helaas is dat deels nog steeds zo. Inmiddels weet ik dat ik een aangeboren ziekte heb, maar het precieze verloop is onbekend omdat het nogal zeldzaam is. Ik heb ook heel wat gewisseld met medicatie dit jaar en heb eindelijk het gevoel dat het nu stabiel is.

Mijn leven is er nogal door veranderd en elke dag is anders. Ik moet me houden aan bepaalde regels en ook de medicatie heeft veel invloed. Vooral de extreme vermoeidheid speelt me vaak parten. Helaas is aan de buitenkant niks te zien en begrijpen veel mensen de fysieke en emotionele impact niet die dit alles heeft en heeft gehad. Elke dag was een gevecht en ook nu nog zijn er genoeg dagen dat het even op is. Maar, nu 10 maanden verder, kan ik, voor nu, zeggen dat alles stabiel is en ik me eindelijk ook weer iets meer mezelf voel en dat is fijn.

Gelukkig is er dit jaar ook heel veel leuks gebeurd!

♥ We vierden Valentijnsdag met deze mooie taart (van Miss Baksel in Maastricht). Voor ons een extra bijzondere dag want op deze dag hebben we elkaar ontmoet. Uit eten gaan lukte helaas fysiek even niet, maar thuis was het net zo fijn.

♥ We vierden ons 12,5 jarig huwelijk samen met dierbare familie en vrienden.

♥ Uiteraard was ik weer veel bezig met ons interieur. Tsja waar het hart van vol is ♥

♥ We genoten enorm van onze tuin waar we ook dit jaar weer wat in veranderd hebben.

♥ We vierden Pasen en gingen heerlijk op vakantie naar Engeland.

♥ We installeerden een airco in de woonkamer en in onze slaapkamer. Echt een aanrader!

♥ We genoten van de kunstroute in Margraten waar manlief exposeerde. Ook stonden we op ‘Mon Martre aan de Geul’ en gaf manlief diverse landschapsfotografie workshops en masterclasses voor de Fotofair, Intratuin, Kamera Express en als ambassadeur voor de ‘Nacht van de Nacht’.

♥ We genoten van de herfst op de Brunsummerheide waar manlief ook een workshop gaf.

♥ Uiteraard genoten we enorm van onze lieve poezen, Whiskey en Pebbles. Zij hebben me er echt doorheen gesleept dit jaar.

♥ Ik genoot van mijn 40e verjaardag samen met vrienden en familie en werd enorm verrast en verwend door lieve vrienden. Echt een heerlijke dag!

♥ We genoten van een heerlijk lang weekend op ons geliefde Texel waar onze beste vrienden trouwden. Wat was het een perfecte dag!

♥ We genoten van 2 heerlijke weken vakantie in Cornwall, Engeland.

Verder genoten we van veel etentjes met vrienden, van bezoekjes aan Loods 5, een musical en de bioscoop. Ging ik samen met een vriendin naar een stationery event, kreeg manlief een nieuwe baan, kochten we een nieuwe auto, speelden we heel wat gezelschapsspelletjes, lazen we veel boeken, keken we veel films en series en probeerden veel nieuwe recepten uit. Kortom een jaar met veel fijne geluksmomentjes!

En nu zijn mijn twee lievelingsmaanden aangebroken! Ik houd zo van deze tijd van het jaar! En er staat nog veel leuks op de planning: een aantal etentjes en bezoekjes aan familie en vrienden, ik ga naar een Bodypositivity Event, we gaan nog een paar daagjes naar Texel, we gaan een kookworkshop doen met mijn werk, ik ga naar een escape room (of een workshop cocktails maken) en we willen nog een aantal films in de bioscoop zien. Kortom, een mooi einde van een jaar met uitdagingen en geluksmomentjes.

Ik wens jullie een hele fijne november maand toe en hoop jullie weer te zien bij de geluksmomentjes van november!

 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.