Ik ben Bianca Hertog-Vromen, geboren in 1979 en woonachtig in Gulpen (Limburg). Ik woon samen met mijn man Maurice, onze poezen Whiskey en Pebbles en onze konijntjes Puk & Uk. Ook ben ik mama van ons sterrenkindje Tom.

In 2003 heb ik aan de Universiteit van Maastricht de opleiding Psychologie afgerond met als afstudeerrichting Neuropsychologie. Deze richting binnen de psychologie verdiept zich in de werking van de hersenen en het (eventuele) dysfunctioneren daarvan.
Mijn interesse voor dit vakgebied bleef en in 2007 heb ik de opleiding Counseling met als specialisaties Stress- en Relatiecounseling succesvol afgerond. Hierna volgden nog diverse opleidingen en cursussen waaronder Life-Coaching, Klinische Psychologie, Trauma-Coaching, Counseling bij Depressie en Rouw en diverse opleiding op het gebied van Rouw- en Stervensbegeleiding.

In ons leven kunnen we op meerdere momenten en op meerdere gebieden geconfronteerd worden met een verlieservaring die vaak zal resulteren in een rouwproces. Meestal verandert dit je perspectief op het leven, de dromen die je hebt en hoe je de toekomst ziet. Hoewel iedereen rouw anders zal definiƫren en het rouwproces ook bij iedereen op een andere manier zal verlopen, is het een proces dat aandacht vereist. Door erover te praten, zelfbedachte of bestaande rituelen uit te voeren of door andere creatieve processen zoals schrijven, zingen of dansen te gebruiken, kunnen we uiting geven aan onze emoties en geven we onszelf de ruimte en de aandacht om de verlieservaring te verweven in ons leven.

Het verliezen van een dierbare, het verliezen van je baan, het verliezen van een toekomstbeeld doordat je ernstig ziek blijkt te zijn of doordat je kinderwens onvervuld blijft; het zijn allemaal vormen van rouw. Allemaal veroorzaken ze een leegte in ons die vaak door de omgeving niet begrepen wordt. Toch zijn het hele normale gevoelens. Rouw is rauw. Er zijn helaas geen sluipweggetjes die we kunnen nemen om het proces te versnellen. Geef jezelf de tijd.

Rouwen is echter ook liefhebben en door een rouwproces goed te doorlopen, kan het afscheid een nieuw begin worden. Ik wil hierin een rustpunt zijn en je bij de hand nemen om dit proces samen te doorlopen zodat de zonsondergang weer een zonsopgang mag worden en de vergezichten van rouw de kaders worden van jouw nieuwe begin.