1. We raden aan om altijd een fles Young Living V-6 (puur plantenoliemengsel) of een andere pure plantenolie (zoals kokosolie of Extra Vierge olijfolie) binnen handbereik te houden als u essentiële oliën gebruikt.  We raden aan de essentiële oliën altijd te verdunnen met een draagolie, maar verdun de oliën nooit met water want dat versterkt de werking ervan.
 2. Gebruik “hete” oliën als kaneel en kruidnagel (of blends als Thieves) liever niet direct op de huid, maar hooguit verdund of liever in de Young Living diffuser.
 3. Gebruik bij voorkeur de officiële Young Living diffusers, omdat in veel goedkope diffusers geen medicinaal plastic gebruikt wordt, waardoor minuscule plasticdeeltjes mee verstoven kunnen worden.
 4. De olieflesjes goed gesloten en vrij van zonlicht op een koele plek bewaren. Zo blijft de kracht van de oliën vele jaren bewaard.
 5. Buiten bereik van kinderen bewaren.
 6. Bij gebruik van de essentiële oliën bij kinderen onder de 7 jaar: De oliën altijd mengen met een massageolie omdat deze nog milder is voor de jonge huid. In het bijzonder de oliën die een hoog mentholgehalte bevatten (zoals Pepermunt).
 7. De oliën niet in het halsgebied gebruiken bij kinderen onder de 30 maanden.
 8. Vermijd de directe zon en zonnebank na het gebruik van citrusoliën zoals bv. Lemon, Bergamot, Orange, Tangerine, Joy en Peace and Calming. Deze oliën kunnen huidreacties of pigmentvlekken veroorzaken als de huid binnen 3-4 dagen na het gebruik van de olie aan direct zonlicht blootgesteld wordt. In de zomer is het beter deze oliën op de voetzolen aan te brengen.
 9. Essentiële oliën nooit in de ogen of oren doen, niet in de ogen wrijven of contactlenzen aanraken met vingers waar essentiële olie op zit. Oliën met een hoog Fenolgehalte zoals Oregano, Helichrysum, Cinnamon, Thyme, Clove, Lemongrass, Bergamot, Thieves en Immupower, kunnen contactlenzen beschadigen en de ogen irriteren. Wanneer essentiële olie in de ogen komt: Meteen met pure plantenolie verdunnen. Nooit met water uitspoelen!
 10. Wees voorzichtig met essentiële oliën bij zwangerschap. Bespreek met uw behandelend huisarts als er oliën gebruikt gaan worden met mogelijk hormonale werkingen zoals Clary Sage, Idaho Tansy, Juniper en Fennel.
 11. Bij epilepsie en hoge bloeddruk: Raadpleeg vóór het gebruik van essentiële oliën uw behandelend arts. Gebruik geen Hyssop, Fennel, of Idaho Tansy.
 12. Bij allergieën en een gevoelige huid: Altijd eerst een druppel essentiële olie aan de binnenkant van de onderarm uittesten voordat u de olie op andere lichaamsdelen gaat gebruiken. De onderkant van de voeten is een van de veiligste en meest effectieve plekken waar de oliën gebruikt kunnen worden.
 13. Indien u GRAS oliën (generally regarded as safe, de als veilig beschouwde essentiële oliën) inwendig wilt gaan gebruiken, verdun deze altijd met een olieoplossende substantie als honing, olijfolie of rijstmelk.
 14. Doe onverdunde essentiële oliën nooit direct in het badwater. Vermeng deze altijd van tevoren met een badolie, zeezout, melk of honig.
 15. Alle documentatie over de Young Living producten is uitsluitend bedoeld ter informatie. Ze vervangt geen bezoek aan een arts. In generlei wijze is het toegestaan om diagnoses te stellen of beloftes over genezing te doen.